Werkbezoek bij Interzorg Groep

IMAG0857.jpg
ChristenUnie Noardeast-Fryslan
Door Webredactie Noardeast-Fryslân op 30 januari 2019 om 23:06

Werkbezoek bij Interzorg Groep

Ferwert. Werkbezoek leden fractie ChristenUnie Noardeast-Fryslan bij Interzorg Groep. Even voor 14.00 uur, op een fijne manier, te zijn ontvangen gaan wij in gesprek met een aantal managementlagen en bestuursvoorzitter.

Interzorg Groep is een professionele organisatie die gelooft in goede zorg. Vanuit hun Christelijke motivatie verlenen zij zorg aan allen die daar om vragen. Het bieden van geborgenheid is hun missie. Er wordt zorg op maat, oprechte aandacht, veiligheid, warmte en huiselijkheid aan “de klant” geboden. 

Interzorg Groep is een koepelorganisatie voor drie stichtingen en een B.V. Er wordt onder een gezamenlijke vlag producten en diensten aan bewoners van Foswert (waar wij te gast zijn) en alle inwoners van Noardeast-Fryslan aangeboden waarbij het werkgebied zich uitstrekt van heel Noord Fryslan tot aan de gemeenten Harlingen, Boarnsterhim en Smallingerland.

Het aanbod omvat Thuiszorg, Maatschappelijk werk, Woon-zorgcentrum en Maaltijdservice aan Huis. Uitgangspunt is om zelfstandigheid, gezondheid en kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden. Zelfregie van de cliënt staat hierbij hoog in het vaandel. Contact met DDFK en haar ambtelijk apparaat, voor onder andere WMO, zijn bijzonder goed te noemen.
Foswert omvat op dit moment 90 bewoners. Er wordt ook tijdelijk onderdak geboden aan cliënten welke bijvoorbeeld gaan verhuizen maar wachten op oplevering van een nieuwe woning.

“Het Huis van Ferwert” is een idee geweest om juist buitenstaanders naar binnen te halen. Hiervoor is met name de gemeente nodig. Er zijn allerlei faciliteiten. Zo wordt er regelmatig een kerkdienst georganiseerd. In het toeristenseizoen kunnen fietsers, onderweg zijnde, voor een klein bedrag een warme maaltijd nuttigen.
Zo staat de keuken van Foswert bekend om zijn erg goede kwaliteit. Jaarlijks worden er 140.000 maaltijden verzorgd. De, ambachtelijk bereid met zoveel als mogelijk biologische en streekproducten van lokale toeleveranciers vinden dagelijks hun weg en worden thuis bezorgd. De keuken voldoet is Iso 22000 gecertificeerd en voldoet aan de hoogste categorie voedselveiligheid.

Wat de raad NeF voor Interzorg Groep kan betekenen?
  • neem personeel vanuit de gebiedsteams, indien mogelijk, niet in dienst. Bij veel gemeenten gebeurt dit al wel. Het botsen tussen beleid en uitvoering werk je zo wel heel erg in de hand. Denk in deze bijv. aan de privacy van cliënten;
  • Coördinator voor Het Huis van Ferwert: is de gemeente bereid om hiervoor financiële middelen beschikbaar te stellen?;
  • WMO: houdt deze contacten goed.
Na afronden gesprek, zijn wij rondgeleid in de gebouwen en hebben wij letterlijk een kijke mogen nemen in de keuken...!!! (Zie foto’s) met een nieuwe uitnodiging in het verschiet.

Deel dit bericht

Labels: ,