Zomaar een CU-stemmer #5: Hannie Dijkstra

Hannie Dijkstra (1)
ChristenUnie Noardeast-Fryslan
Door Webredactie Noardeast-Fryslân op 30 januari 2022 om 16:09

Zomaar een CU-stemmer #5: Hannie Dijkstra

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 brengen wij wekelijks een ChristenUnie-stemmer uit onze gemeente in beeld. Deze week is dat Hannie Dijkstra uit Ferwert.

'Zomaar een CU-stemmer'
In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 brengen wij wekelijks een ChristenUnie-stemmer uit onze gemeente in beeld. Deze week is dat Hannie Dijkstra uit Ferwert.
 
“Acht jaar geleden heb ik de stap gezet om een opleiding te gaan volgen als Verzorgende. Daarvoor werkte ik als huishoudelijk medewerker. Toen ik een jaar of 18 was heb ik ook een opleiding in de zorg gedaan, maar die heb ik toen niet afgemaakt. Nu heb ik wel doorgezet. De theorie vond ik niet moeilijk, ik vond alles heel interessant. Alleen het werken op de computer was eerst wel lastig voor me. Werkstukken maken bijvoorbeeld. Gelukkig konden mijn dochters me daar af en toe bij helpen. Op dit moment werk ik in het Botniahuis. Dat is een klein verzorgingshuis in Franeker. Mijn werk is heel afwisselend, met mensen in de leeftijd tussen 40 en 95 jaar. Dat geeft uitdaging en ik vind het mooi om wat voor de mensen te kunnen betekenen.
 
Vandaag was ik vrij. Ik heb het huishouden gedaan en wat boodschappen in huis gehaald. Morgen komt mijn kleinzoon van bijna 2 jaar bij ons. Dan wil ik de handen verder graag vrij hebben. Ik vind het prachtig als hij komt. In maart krijgt hij een broertje of zusje, daar kijk ik naar uit. Daarnaast gaat een andere dochter in augustus van dit jaar trouwen. Wij hebben mooie dingen om naar uit te kijken. Het is een jaar met mooie vooruitzichten.
 
De afgelopen tijd is dat wel eens anders geweest. Twee jaar geleden voelde ik aan dat het niet goed ging met mijn man. Hij veranderde, was snel geprikkeld. Op een bepaald moment barstte de bom en zijn we naar de huisarts gegaan. Toen kwam de diagnose burn out. Ons leven stond stil, we wisten niet wat ons overkwam. Mijn man heeft veel therapieën gevolgd, maar deze sloegen steeds niet aan. Maar nu krijgt hij hulp bij een specialistische instelling in Leeuwarden. En ik heb het gevoel dat we daarmee op de juiste plek zitten. Hij voelt zich echt begrepen. Sinds kort is hij ook weer voorzichtig aan begonnen met re-integreren op het werk. Het gaat vooruit.
 
Ik ben geboren en getogen in Drenthe, op een boerderij tussen de bossen. Ik heb eerst best wel moeten wennen aan de kale vlakten in het Noord-Friese landschap. Maar nu vind ik het prachtig. Ik geniet van wandelingen naar de zeedijk, en dan vooral van de prachtige wolkenluchten. De laatste tijd zie ik opvallend vaak een regenboog. Dan weet ik dat ik niet alleen ben. Ik zie dat als een teken dat God tegen me zegt dat Hij bij me is. Ik heb veel steun aan mijn geloof.
 
Toen ik begon te lezen in het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie trof mij het ‘samen met elkaar’ waar de ChristenUnie voor staat. Dat vind ik belangrijk. Zeker in deze tijd waarin het ‘ikke-ikke-ikke’ steeds zo naar voren komt in de maatschappij. Steeds meer mensen trekken hun mond te pas en te onpas open en proberen de ander te overschreeuwen. Ik vind juist dat je wat voor elkaar moet over hebben, elkaar moet helpen. Deze waarden sluiten goed aan op de christelijke waarden van de ChristenUnie. In 2010 was ik zelf actief voor het campagneteam van de ChristenUnie in Ferwerderadiel, samen met onder andere Jan Jarich van de Tol. Leuk dat ik nu op deze manier een steentje mag bijdragen.”