Theo Berends DV 2 januari 2019 wethouder ChristenUnie Gemeente Noardeast-Fryslân

Theo Berends kandidaat wethouder.jpg
ChristenUnie Noardeast-Fryslan
Door Webredactie Noardeast-Fryslân op 22 december 2018 om 20:58

Theo Berends DV 2 januari 2019 wethouder ChristenUnie Gemeente Noardeast-Fryslân

In de afgelopen periode is Theo Berends uit Onnen, nabij Haren en Groningen, als ervaren wethouder voor de ChristenUnie in de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân in beeld gekomen.

In de afgelopen periode is Theo Berends uit Onnen, nabij Haren en Groningen, als ervaren wethouder voor de ChristenUnie in de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân in beeld gekomen.

Theo is momenteel wethouder in de gemeente Eemsmond. Daarnaast is hij actief als budgetcoach. Hij is ook actief als vrijwilliger, o.a. lid van de kerkenraad, bestuurslid van enkele stichtingen/verenigingen en hij is ook trouwambtenaar.

Theo Berends zegt over zichzelf:

'Ik ben een mensen-mens. Ik geniet er van als ik met anderen mag samenwerken. Ik maak gemakkelijk contact met mensen op alle niveaus. Mensen komen als vanzelf naar mij toe, nemen mij in vertrouwen. Ik wil altijd voorkomen dat mensen persoonlijk beschadigd raken. Besluitvormingsprocessen moeten niet alleen effectief zijn, maar ook zo transparant mogelijk verlopen en alle belanghebbenden meenemen. Het is een doorlopende uitdaging aan die efficiency en openheid te werken.

Ik heb een open houding naar mijn omgeving met een goed gevoel voor de verschillende belangen. Ik krijg er energie van mensen en organisaties mee te helpen en uit te dagen vanuit hun eigen kennis en kracht te opereren en ze daardoor op een hoger denk- en werkniveau te brengen.

Uitdagingen en problemen houden zich niet aan kantoortijden. Ik kan er op allerlei verwachte én onverwachte momenten zijn, daarbij past geen van-negen-tot-vijf mentaliteit. Resultaatgericht werken en altijd uitgaan van de inhoud. Debatteren moet op de juiste toon. Luisterend naar argumenten, ben ik bereid me te laten overtuigen, maar ik ben ook in staat om anderen te overtuigen.'

Theo Berends heeft de afgelopen tijd het proces van de informatie met meer dan gewone belangstelling  gevolgd. De nieuwe raadsfractie van de ChristenUnie is enthousiast over de betrokken kandidaat-wethouder die in 2019 voltijds aan de slag hoopt te gaan. Daarbij realiseert Theo zich dat hij wat minder tijd heeft voor vrijwilligers functies, zodat hij daar voor een deel mee zal stoppen

Vertegenwoordigers van partijen zijn de afgelopen dagen in staat gebleken bruggen naar elkaar te slaan en elkaar vast te houden. Theo Berends heeft er dan ook zin in vanaf begin januari 2019 als wethouder in de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân aan de slag te gaan in samenwerking met de wethouders van andere coalitiepartijen en de gemeenteraad.

Deel dit bericht

Labels: