Poll Begroting 2022 - Hoe zou u €150 verdelen?

perspectiefnota2022.jpg
ChristenUnie Noardeast-Fryslan
Door Webredactie Noardeast-Fryslân op 15 juni 2021 om 20:10

Poll Begroting 2022 - Hoe zou u €150 verdelen?

Tijdens de verkiezingscampagne 2018 hebben wij toegezegd naar onze inwoners toe te komen. Dit is in 2019 frequent gedaan. Gezien de coronapandemie is vanaf 2020 helaas incidenteel nog een bezoek afgelegd. Als fractie ChristenUnie Noardeast-Fryslân willen wij dan ook graag hulp van onze inwoners krijgen. Door middel van een poll proberen we erachter te komen welke onderwerpen de inwoner van Noardeast-Fryslân belangrijk vindt.

“Plattelandsgemeenten komen er bekaaid af”. “Gemeenten met de rug tegen de muur…”. Zomaar wat kreten die we dagelijks tegen kunnen komen in de media. Uitkeringen uit het Gemeentefonds worden vanaf 2022 herverdeeld. Onze provincie levert hierdoor € 14 miljoen in. Voor de gemeente Noardeast-Fryslân betekent dit dat er ca. € 2,2 miljoen minder kan worden besteed. Hiernaast zit er ook nog een extra korting op de uitkering voor Jeugdzorg a € 1 miljoen aan te komen. Ook in onze gemeente staan we dus voor belangrijke keuzes met betrekking tot de financiën.

Het begrotingstotaal van onze gemeente is rond de € 150 miljoen. Per beleidsterrein kun je kiezen en een bedrag toekennen. In totaal mag er € 150,= worden verdeeld. Waar wil jij de nadruk op leggen? De gemaakte keuzes zullen worden verzameld en dienen als uitgangspunten voor onze fractie tijdens de onderhandelingen voor de Perspectief Nota 2022 (PPN). In deze perspectiefnota geeft het College de prioriteiten aan waar vervolgens de Begroting voor volgend jaar op gebaseerd wordt.

👉 Klik hier om aan de poll deel te nemen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSciOUbl997APaIT-fSv9OSdf2NgW-d1GxbaPieiqgR3n6pWXQ/viewform?usp=sf_link

De fractie van de ChristenUnie dankt u voor het meedenken!

Deel dit bericht