In gesprek met de kiezer... (Deel 3)

IMAG0960.jpg
ChristenUnie Noardeast-Fryslan
Door Webredactie Noardeast-Fryslân op 21 maart 2019 om 19:55

In gesprek met de kiezer... (Deel 3)

Ee. Licht bewolkt. Vrij uitzicht en grote groepen ganzen in de weilanden. Op weg naar nieuwbouwplannen ligboxenstal familie Keegstra aan de Tibsterweg.  

Wachtend op onze wethouder Berends neem ik alvast een paar kiekjes, genietend van de rust en ruimte. Aan de keukentafel gaat het gesprek verder. Familie Keegstra is sinds 2018 bezig met nieuwbouwplannen voor een ligboxenstal waar een 80 melkkoeien in gehuisvest kunnen worden. Het vee is nu op meerdere locaties gehuisvest. Bedrijfsmatig niet echt efficiënt. In een kennismakingsgesprek op het CU spreekuur van 13 maart jl. is het een en ander al uit de doeken gedaan. Ook de problemen waar men tegenaan liep zijn besproken:

Al geruime tijd is deze familie bezig om zijn nieuwbouwplannen met de gemeente rond te krijgen. Echter, het proces verloopt moeizaam. Buren hebben bezwaar tegen de plannen. Omgevingsburo Wiegersma heeft een rapport opgesteld. Zeer gedetailleerd. Plannen zijn de FUMO voorgelegd.  

Inmiddels is er een hoorzitting gepland.  

Omgevingsvergunning: er blijkt een vraag gesteld te zijn aan de FUMO waarop geen antwoord komt/beschikbaar is? Tevens is de inhoud van de vraag onbekend. Er is een afspraak met een ambtenaar gepland. Niet bereikbaar…  Na enig telefoonverkeer en hulp van onze wethouder, gaan wij naar Damwoude om de kwestie te bespreken. Nu maar de hoorzitting afwachten.

Deel dit bericht

Labels: